Braziliaans Jiu Jitsu

Wat is Braziliaans Jiu Jitsu?

Uitleg Jiu Jitsu

Jiu Jitsu betekend “zachte kunst” of “soepele techniek”. Hoewel de oorsprong van Jiu Jitsu in Japan ligt is de sport in het begin van de 20ste eeuw via Mitsuyo Maeda in Brazilië terecht gekomen waar hij de kunst leerde aan de Gracie’s. Deze familie heeft de traditionele technieken aangepast tot het geheeld dat wij nu kennen als Braziliaans Jiu Jitsu.

Ondanks de focus op het grondgevecht begin je bij Braziliaans Jiu Jitsu staand. Bij Braziliaans Jiu Jitsu is het gebruik van stoten en trappen verboden. Echter, leer je jezelf hier wel tegen te verdedigen doormiddel van overnames en blok technieken. Wanneer het gevecht staande is breng je je tegenstander via worpen en tackles naar de grond. Vanuit hier probeer je totale controle over je tegenstander te verkrijgen om hem vervolgens tot overgave te dwingen.

Een tegenstander tot overgave dwingen kan op verschillende manieren via een verscheidenheid aan verwurgingen, armklemmen en beenklemmen. Bij wedstrijden is het zo dat je voor verschillende aspecten van het spel punten krijgt, bijvoorbeeld voor het werpen van je tegenstander of het vasthouden van een dominante positie. Wordt er voor het einde van de wedstrijd geen van beide deelnemers tot overgave gedwongen dan wint degene met de meeste punten.

Over Angelo Storm

Angelo Storm (Voorburg, 01-08-1983) had als kleine jongen al veel plezier in het beoefenen van diverse sporten, zoals zwemmen, korfbal,voetbal. Kickboksen en muay thai. Naast zijn liefde voor sport was Angelo zijn droom om later bij defensie te werken. Ondanks dat zijn moeder een sterke pacifist is zag ook zij in dat dit zijn roeping was. Inmiddels heeft Angelo dan ook 10 gediende jaren achter zich als beroepsmilitair bij de luchtmobiele brigade. Hier heeft hij diverse functies mogen bekleden, waarvan zijn laatste titel ‘groepscommandant’. Hierin was hij o.a. verantwoordelijk voor het mentaal en fysiek inzetbaar houden van zijn personeel.

Na verschillende uitzendingen ter vertegenwoordiging van het land vond Angelo het tijd voor een nieuwe missie en dit is om in dienst te staan van u. Met inmiddels meer als 20 jaar fitness ervaring, 10+ jaar werkzaam als personal trainer en voedingsdeskundigheid, wil hij zijn kennis delen en u helpen naar een gezonder leven.

Velen gingen u al voor. Door middel van zijn training- en voedingsschema’s heeft hij verbluffende resultaten weten te boeken in meerdere takken van sport. Zo heeft hij Braziliaans Jiu Jitsu wedstrijdvechters naar een topniveau gebracht en andere cliënten geholpen aan een mooier en strakker lichaam.

Na jarenlang aandringen van vrienden om te starten met Braziliaans Jiu Jitsu gaf hij eigenwijs en onwetend altijd het antwoord: “ik ga toch niet liggen knuffelen met jullie op de grond heb jarenlang gekickbokst en thaiboksen gedaan ik sla iemand wel knock-out”

Tot op een dag hij een bericht kreeg van een vriend wat ook zijn leraar werd. In het artikel stonden de positieve effecten van Braziliaans Jiu Jitsu bij veteranen die PTSS hadden of moeite hadden met adopteren in de burgermaatschappij. Dat artikel triggerde hem.

Hij besloot om aan een les mee te doen. Aan het eind van de les was het moment dat de liefde voor deze geweldige sport is geboren.

Door zijn grote gedrevenheid en passie voor BJJ wist hij binnen 6 jaar zijn zwarte band Braziliaans Jiu Jitsu te behalen. Tevens wist hij meermaals europees goud binnen te halen bij AGF in de gi en ook nogi. Ook wist hij meermaals goud bij de Abu Dhabi Jiu Jitsu Pro te behalen en hierbij officieel in de Europese en wereld ranking te komen.

In de sport helpt hij u naar het niveau dat u wilt bereiken. Dit kan doormiddel van deelname aan de reguliere lessen of door personal training. Door zijn brede ervaring binnen defensie als vakman, leider, instructeur en het geven van veiligheid cursussen na defensie en jarenlang instructie geven binnen de sport. Heeft hij een unieke manier ontwikkeld van instructie geven. Daardoor zijn de lessen voor 1 ieder toegankelijk.

‘Hard work beats talent, when talent doesn’t work hard’ is zijn motto. Bent u opzoek naar een nieuwe uitdaging? Wilt u groeien als mens? Niet alleen fysiek maar ook mentaal? Braziliaans Jiu Jitsu zal u de uitdaging bieden. Schaken met het menselijk lichaam.

Boek een gratis proefles of vraag een fitness dagpas aan

Vul je gegevens in om een gratis en proefles aan te vragen