Kickboksen

Waarom kickboxen?

Zelfvertrouwen en discipline

(Kick)boksen is ontzettend goed voor je zelfvertrouwen. Je leert zekerder te zijn in bepaalde situaties  en je leert je grenzen kennen. Je zal verbaast zijn waartoe je lichaam in staat is.   Je zelfvertrouwen krijgt een boost! Omdat we (buiten de personal trainingen om) altijd in groepsverband trainen is het ontzettend goed voor je sociale vaardigheden. Je leert op een respectvolle manier te vechten met elkaar en leert door dit contact elkaar beter kennen. Door samen aan nieuwe technieken te werken zal  je je sneller comfortabel voelen om andere mensen heen.

Discipline, zelfbeheersing en respect staan bij (kick)boksen centraal. Met je groep werk je samen aan discipline opbouwen, stiptheid, op tijd komen en wanneer je je kennis en kunnen wel en niet kan toepassen. Je leert wel overwogen keuzes te maken en consequenties te ervaren. Deze vorm van vechtsport is ideaal als je hieraan wil werken.

Mentale en fysieke workout

Kickboksen geeft je lichaam een enorme energieboost. Door regelmatig te sporten zal je de voordelen gedurende de hele week ervaren. Het stimuleert je bloedsomloop en je spieren krijgen een flinke boost. Minder vermoeid, betere concentratie en ook je stresslevels zullen ja een flinke work out flink dalen. Je kan je frustraties eruit werken, je zorgen even opzij zetten doordat je focus anders ligt. Ook ben je bezig met jezelf te pushen en te ontwikkelen op fysiek en mentaal niveau.

Conditie en kracht

Bij het kickboksen wordt er, zonder dat je het echt doorhebt, aan je kracht en conditie gewerkt. De oefeningen zijn explosief en tijdens een training verbrand je honderden calorieën! De training is een afwisseling van (kick)boks oefeningen op de handschoenen, trapkussens en/of zakken, en oefeningen zoals burpees, push ups, squats etc. De eerste lessen kunnen vrij pittig zijn maar je merkt dat met elke les je lucht iets beter wordt en je conditie vooruit gaat. Door de bewegingen die je maakt bij het kickboksen in combinatie met de kracht die erachter zit krijgen je spieren in zowel je armen, benen, rug en buik een enorme boost.

Wat moet ik aanschaffen?

 • Kleding. Sportieve kleding is een must, aangezien je veel beweegt en daarbij soepele kleding nodig hebt. Je hebt speciale kickboksbroekjes maar ook een korte of lange sportbroek is prima.  Zorg dat je kleding geen kralen, glitters of uitsteeksels heeft, hiermee kan jij of je partner vast blijven hangen
 • Schoeisel. Bij het kickboksen dragen we geen schoenen, dit wordt op blote voeten gedaan. Voor boksen kan je kiezen voor sportschoenen (dit moeten wel binnenschoenen zijn) of speciale boksschoenen.
 • Kickboksen: Voor het kickboksen heb je zowel handschoenen als scheenbeschermers nodig.  De maat van allebei is belangrijk, anders bieden ze niet de juiste stevigheid en bescherming. Handschoenen gaan in oz. (ounces), Engelse maten. Deze variëren van 4 oz. tot 20 oz. en gaan per 2 oz. omhoog. De omvang, het gewicht en de pasvorm gaan ook met de maat omhoog. Dus: hoe hoger het aantal OZ, hoe groter de bokshandschoen is (van binnen en in totaal).
  Er zijn heel veel verschillende merken. In principe zijn ze allemaal prima en ligt het er ook aan in hoeverre je de sport gaat beoefenen. Prijzen van handschoenen variëren van 20 euro tot 250+ euro. Je betaald zowel voor het merk als voor de kwaliteit en de duratie van het gebruik van je handschoenen.  Scheenkappen gaan veelal in S,M,L maataanduidingen. Belangrijk is dat je scheenkap niet over je knie heen komt en ook niet te kort is zodat je scheen niet geheel bedekt is. Je hebt keuze tussen harde en zachte scheenkappen, de harder zijn wat dikker maar ook wat zwaarder. Voor recreatief sporten zijn allebei prima.
  Het beste is om je spullen in een winkel te kopen zodat je kan passen. Bij Team Atlas hebben we ook diverse handschoenen  en scheenkappen om te passen.
 • Boksen Handschoenen gaan in oz. (ounces), Engelse maten. Deze variëren van 4 oz. tot 20 oz. en gaan per 2 oz. omhoog. De omvang, het gewicht en de pasvorm gaan ook met de maat omhoog. Dus: hoe hoger het aantal OZ, hoe groter de bokshandschoen is (van binnen en in totaal).
  Er zijn heel veel verschillende merken. In principe zijn ze allemaal prima en ligt het er ook aan in hoeverre je de sport gaat beoefenen. Prijzen van handschoenen variëren van 20 euro tot 250+ euro. Je betaald zowel voor het merk als voor de kwaliteit en de duratie van het gebruik van je handschoenen.
 • OptioneelBitje en/of bandages.  Bitjes zijn er in verschillende vormen en kleuren en dienen ter bescherming van je tanden. Een bitje is handig als je ook wil gaan sparren (naar het hoofd). Bandages zijn er om je knokkels te beschermen en je polsen te verstevigen. Dit zijn lange  wikkels die je op verschillende manieren om je hand kan doen.  Op youtube staan altijd goede tutorials

Boek een gratis proefles of vraag een fitness dagpas aan

Vul je gegevens in om een gratis en proefles aan te vragen